Menu
Il paesaggio è uno stato d'animo

Oda's Italia


Novità

Brood – in het teken van Italië
Het televisieprogramma ‘Brood’ staat deze twee weken in het teken van Italië. De zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van de Italiaanse tradities van het brood start in het noorden van Toscane.
Lees verder

Brood – in het teken van Italië

Het televisie programma ‘Brood’ staat deze twee weken in het teken van Italië. De zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van de Italiaanse tradities van het brood bakken start in het noorden van Toscane. Robèrt van Beckhoven bezoekt daar onder meer de streek Lunigiana waar brood wordt gemaakt van kastanjemeel. En wat is het verhaal achter het zoutloze Toscaanse brood? Via de Castelli Romani (waar aandacht is voor het fameuze brood van Genzano dat wordt geproduceerd op basis van natuurlijke gisten) en via de hoofdstad Rome reist Robèrt verder naar het zuiden. Naar Puglia, want hier wordt misschien wel het meest beroemde brood van Italië gemaakt: ‘pane di Altamura’ gebakken in ovens gestookt met eikenhout.

De research voor de afleveringen opgenomen in Italië is gedaan door Oda. De uitzendingen zijn op:

donderdag 2 en 9 februari om 22:20 uur op NPO 1

&

zaterdag 4 en 11 februari om 11:35 uur op NPO 1

Brood – in het teken van Italië