Menu
Il paesaggio è uno stato d'animo

Oda's Italia


Novità

'De geniale vriendin' nu op NPO2
Wie heeft ‘De geniale vriendin’ geschreven door Elena Ferrante nog niet gelezen? Het eerste deel van de vierdelige cyclus ‘De Napolitaanse Romans’ is nu op adembenemende wijze verfilmd.
Lees verder

Kijken naar Lila en Lenù

De geniale vriendin' verfilmd

Wie heeft ‘De geniale vriendin’ geschreven onder het pseudoniem Elena Ferrante nog niet gelezen?
Het eerste deel van de vierdelige romancyclus ‘De Napolitaanse Romans’ is nu op adembenemende wijze verfilmd.
Saverio Costanzo is door Ferrante gevraagd als regisseur van deze Italo-Amerikaanse HBO-productie.
Geld noch moeite zijn gespaard: de naoorlogse nieuwbouwwijk waar Lila en Lenù zijn opgegroeid is nagebouwd, er is intensief gezocht naar geschikte en geloofwaardige Napolitaanse acteurs. De talentvolle kleine Lila wordt in de pers vergeleken met de jonge Sophia Loren.
De achtdelige serie is een lust voor het oog. Er wordt goed geacteerd en de sfeer van het naoorlogse Napels is treffend  én een klein beetje vervreemdend vormgegeven. ‘De geniale vriendin’ is het verhaal van een vriendschap, maar niet alleen daarvan. Er wordt ook verteld hoe de invloed van de mafia doordringt in het dagelijks leven van deze Napolitaanse achterstandswijk.
Je ziet de vriendinnen samen opgroeien, beiden blinken ze uit, hun levens zullen echter heel verschillend verlopen. Je aanschouwt de recente geschiedenis van Napels door hun ogen.
De roman die in een sobere en vervoerende stijl geschreven is geeft volop de gelegenheid om je in te leven. De verfilming doet daar niet voor onder en sluit aan bij de verbeeldingskracht van Elena Ferrante, wie zij ook moge zijn....

Vanaf 8 februari op NPO2

 Kijken naar Lila en Lenù