Menu
Il vino è la poesia della terra

Oda's Italia

PIEMONTEVENETO/VENETIËEMILIA ROMAGNATOSCANAPUGLIASICILIA

PIEMONTE

Koken in Bra met Maria

Periode: naar wens

De aimabele Maria woont in het historische stadje Bra, de bakermat van de Slow Food beweging en de plaats bij uitstek om de culinaire tradities en de smaakrijkdom van de regio te ontdekken.

Ze kent Piemonte door en door en weet haar kennis over de lokale cultuur, de gastronomie en de vermaarde Piemontese wijnen op prettige wijze over te dragen op haar gasten. Ze is bovendien gespecialiseerd in de Piemontese renaissancekunst en heeft gewerkt voor de vermaarde de vermaarde ‘Università degli Studi delle Scienze Gastronomiche’, vrij vertaald: de ‘Universiteit van de Gastronomische Wetenschap’ in Pollenzo. En ‘last but not least’: ze spreekt goed Engels.

Maria zal je inspireren met haar kennis van de Piemontese keuken, die zoals de Italiaanse traditie betaamt is overgedragen van moeder op dochter.

De ochtend begint met capuccino. Je ontmoet Maria ‘s ochtends in een historische koffiebar in het centrum van Bra: Caffè Converso.
Vervolgens gaan jullie inkopen doen, je bezoekt een aantal specialiteitenwinkels onder meer een slagerij, een worstenmakerij en een kaaswinkel. Op de markt die elke woensdag en vrijdag plaatsvindt kun je verse en veelal biologische producten kopen bij de boeren uit de omgeving.

Daarna wordt je uitgenodigd om bij Maria thuis een viergangenlunch te bereiden: een antipasto, een primo, een hoofdgerecht en een dessert.
Naar alle waarschijnlijkheid zal de primo een ‘tajarin al sugo di salsiccia di Bra’ zijn. Tajarin is een Piemontese specialiteit: een ragfijne verse eierpasta die in dit geval wordt geserveerd met een saus van kalfsworst, een lokale specialiteit van Bra.
Nadat de voorbereidingen voor de lunch zijn getroffen drinken jullie een glas Roero Arneis (dé witte wijn van deze streek) als aperitief. Bij de zelfgemaakte lunch serveert Maria een aantal kwaliteitswijnen gemaakt van de druiven waar Piemonte zo beroemd om is: dolcetto, barbera en nebbiolo.
De maaltijd wordt besloten met kopje koffie.

Prijsindicatie
150 euro p.p. bij deelname van 2 personen
95 euro p.p. bij deelname van 4 personen
75 euro p.p. bij deelname van 6 personen

Meer weten over de beschikbaarheid?