Menu
Il vino è la poesia della terra

Oda's Italia

PIEMONTEVENETO/VENETIËEMILIA ROMAGNATOSCANAPUGLIASICILIA

TOSCANA

De grote wijnen van Toscane

Periode: Deze reis kan op aanvraag voor een groep worden georganiseerd.

Je geniet gedurende deze reis het authentieke Toscane en zijn beroemde wijnen. We bezoeken achtereenvolgens de wijngebieden van Chianti Classico, Montalcino, Montepulciano en de streek rond Bolgheri. De reis stelt je in de gelegenheid de grote wijnen van Toscane ter plekke te proeven en je kennis van Italiaanse wijn te verdiepen.

Maandag: Benvenuti in Toscane

We verblijven op een wijndomein, gelegen bij Greve in Chianti. Je kunt hier inchecken vanaf drie uur 's middags.
Om zes uur 's avonds drinken we met elkaar een aperitief.
Daarna vindt het welkomstdiner plaats in de nabijgelegen Osteria di Passignano, het met een Michelinster getooide restaurant van Antinori, te midden van de wijngaarden.

Dinsdag: Chianti

We rijden naar Castelnuovo Berardenga, voor een bezoek aan Fattoria di Felsina. Hier proef je Chianti in optima forma. Eigenaar Giuseppe Mazzocolin verstaat de kunst om het karakter van de Sangiovese optimaal tot uitdrukking te brengen.
's Middags gebruiken we de lunch bij het wijndomein Fonterutoli in Castellina in Chianti.
Castello di Fonterutoli is waarschijnlijk het oudste wijnhuis van Toscane. En al vele jaren bezitten de Chianti's s en andere rode wijnen van dit huis wereldfaam. Na de lunch worden we rondgeleid door de kelders van het domein en proeven we uiteraard hun wijnen.

Woensdag: Brunello

In de ochtend vertrekken we naar het Brunellogebied rond Montalcino, waar we allereerst een bezoek brengen aan Podere San Giuseppe van wijnmaakster Stella di Campalto. Zij is inderdaad een rijzende 'stella' en maakt een zeldzaam diepgaande Rosso en Brunello di Montalcino, op haar zeer stijlvolle wijndomein, gelegen in een schitterend landschap.
We lunchen bij een klassiek Toscaans restaurant in het nabije Sant'Angelo in Colle.
Een korte wandeling brengt ons daarna bij een andere rijzende ster: Collemattoni. De wijngaarden van Marcello Bucci hebben een prachtig terroir. Zowel zijn Rosso als Brunello di Montalcino blinken uit in verfijning en staan de laatste jaren steeds meer in de belangstelling van de internationale wijnpers.
Het hotel waar we deze avond verblijven ligt in het historisch centrum van Montalcino.

Donderdag: Vino Nobile di Montepulciano

Vandaag rijden we door het landschap van de Crete Senesi naar Montepulciano. We brengen een bezoek aan twee toonaangevende wijnhuizen: Podere Boscarelli en Poliziano. Uiteraard proeven we hier onder meer de uitmuntende Vini Nobili van beide huizen.
Vervolgens lunchen we in restaurant La Grotta, dat gelegen is op een bijzondere locatie: tegenover de kerk van San Biagio.
Na de lunch zetten we koers richting de Maremma (Bolgheri). We overnachten op een landgoed bij Castagneto Carducci.

Vrijdag: Bolgheri

De laatste dag van de reis staat in het teken van de wijnen uit de streek rondom Bolgheri. Dit wijngebied is de laatste decennia sterk in opkomst. Hier worden de meeste wijnen gemaakt van Franse druivensoorten als Cabernet Sauvignon en Merlot. Sassicaia en Ornellaia genieten een cultstatus. We bezoeken eerst het wijnhuis van het kasteel en proeven hun elegante wijnen. Daarna gebruiken we de afscheidslunch in één van de beste visrestaurants aan zee.

Ter informatie:
Prijsindicatie reissom: 1100 per persoon, bij deelname van tien personen

Inclusief: vier overnachtingen met ontbijt (gebaseerd op verblijf in tweepersoons kamers) in accommodaties van driesterrenkwaliteit, één diner met wijnarrangement in een sterrenrestaurant, één lunch met wijnarrangement in een sterrenrestaurant, drie lunches met wijnarrangement, bezoek aan zeven wijndomeinen met proeverij ter plaatse, deskundige reisbegeleiding.

Er wordt uitgegaan van vervoer per eigen auto.
Er wordt een toeslag in rekening gebracht bij verblijf in een eenpersoons kamer.
Upgrade naar een luxe kamer behoort tot de mogelijkheden.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Neem voor meer informatie contact op met:
VIAGGI DA GUSTARE
Oda van Stekelenburg
info@viaggidagustare.nl
Tel. 020-3305284

Meer weten over de beschikbaarheid?