Menu
Il vino è la poesia della terra

Oda's Italia

PIEMONTEVENETO/VENETIËEMILIA ROMAGNATOSCANAPUGLIASICILIA

TOSCANA

Koken & proeven in een historische villa

Periode: van september tot en met juli

Je volgt een kookles in de keuken van een historische villa in de heuvels rond Florence. Aansluitend geniet je ter plaatse de lunch, die jezelf hebt bereid. Je krijgt een rondleiding door de wijnkelder en de frantoio. En uiteraard proef je de heerlijke wijnen en de goddelijke olijfolie die hier gemaakt worden.

Ten westen van Florence, in de wijnstreek Carmignano, ligt een prachtig landgoed waar uitstekende wijn en olijfolie wordt geproduceerd. Een illustere Medici villa uit de 16de eeuw vormt het middelpunt van dit domein. Via een prachtige weg omzoomd door cipressen rijd je naar het landgoed.

Van maandag tot en met vrijdag kun je in de keuken van de villa deelnemen aan een kookles, waarbij Toscaanse gerechten van het seizoen worden bereid.

Je wordt ’s ochtends om half tien verwacht. Samen met de kok -die hier al twintig jaar in dienst is- kook je een maaltijd die daarna gedurende de lunch wordt genoten.
Om vier uur ‘s middags krijg je een rondleiding door de wijnkelder en de frantoio van het landgoed.

Ter informatie:
Dit arrangement bestaat uit:
een ochtend kookles in de keuken van de villa;
een uitgebreide maaltijd;
aansluitend een bezoek aan de wijnkelder en de frantoio.

Prijsindicatie:
140 euro per persoon | bij twee deelnemers
135 euro per persoon | bij drie tot vijf deelnemers
100 euro per persoon | bij acht tot vijftien deelnemers

Meer weten over de beschikbaarheid?