Menu
Il vino è la poesia della terra

Oda's Italia

PIEMONTEVENETO/VENETIËEMILIA ROMAGNATOSCANAPUGLIASICILIA

TOSCANA

Tartufo !!!

Periode: in het truffelseizoen

In het najaar vult het aroma van truffel de restaurants en trattoria's van Toscane. Een truffeljacht is een unieke belevenis. De truffeljager haaalt samen met zijn speciaal daartoe afgerichte hond de kostbare oogst binnen. Wil je zelf een truffeljacht meemaken?
Wij stellen graag een arrangement voor je samen.

Truffel groeit het best in een kalkrijke bodem. Ze groeit verstopt in de aarde, in symbiose met de wortels van de eik, de linde, de populier of de wilg. Door ruimtegebrek blijft de truffel klein en ontwikkelt zich de unieke smaak.
Het beste truffelgebied van Toscane is de streek rond San Miniato. Hier wordt in de herfst de witte truffel gevonden.
Je overnacht in een kasteelhotel in het centrum van dit historische stadje. Vanuit je kamer geniet je een prachtig uitzicht op de vallei.
's Middags wordt je verwacht bij de 'tartufaio', Vergeet niet om een broek met lange pijpen en goede schoenen of laarzen aan te trekken. Je gaat samen met de truffeljager, een hond en een tolk het bos in om truffels te zoeken.
Vervolgens leer je thuis bij de familie van de truffeljager te koken met truffel. Of je geniet een maaltijd bereid met truffel in een restaurant in San Miniato.

Ter informatie:
Het arrangement bestaat uit:
- een overnachting in een kasteelhotel te San Miniato;
- een truffeljacht;
- een truffeldiner.

Prijsindicatie:
260 euro p.p. bij deelname van twee personen

Meer weten over de beschikbaarheid?